031 481 912 031 737 972 info@cebelarstvoferencak.si

Čebelarstvo Ferenčak, Cesta bratov Cerjakov 26, 8250 Brežice

Mnenja kupcev

Ferencak_26.jpg

Ifigenija Simonović

pisateljica in oblikovalka uporabnih predmetov

Ne vem, če sem bila kdaj v življenju brez medu. V otroštvu, še v vrtcu, je bil za malico med dvema »kajlama« kruha, spomnim se lepljivosti prstov, ki jih je bilo treba lizati do izlizanosti. Ko sem dobila dva bratca, se spomnim, da smo jima dudo namakali v med. Ko sem bila študentka, sem  takorekoč živela od kuhanih jajc in medu. Ko sem živela v Londonu, sem prijateljem nosila za darilo slovenski med. Tudi v Rusijo sem ga že nesla. V Angliji imajo v trgovinah police medu iz najrazličnejših držav - ne pravim, da medu nimajo, a je zelo drag in ga ne jejo z žlico, temveč po kapljicah. Kupujejo ga v majhnih kozarčkih. Poklanjajo ga drug drugemu kot kaviar ali parfum.

Zdaj že petnajst let spet živim v Sloveniji in sem se marsičemu pripravljena odreči prej kot kozarčku meda. Seveda ne pretiravam, saj ne bi bila rada debela in zasladkana, a žlica medu na jutranjih kosmičih, na skodelici jabolčne čežane, v pekočem džemu iz čilijev ali par kapljic zvečer na pustem piškotu je vse, kar potrebujem, da se mi ni treba pritoževati nad vsesplošno grenkostjo življenja.

Do nedavnega sem rekla medu med, poznala sem sladkost, lepljivost, jantarjevo barvo, nisem pa se zavedala različnih okusov. Nisem vedela, da čebele v različnih letnih časih preletavajo različne pašnike, gozdove z različnimi drevesi. Čebelarji Ferenčak pač poznajo čebele, poznajo naravo, pa tudi nas, ljubitelje medu. Še naprej bom obdarjevala prijatelje z medom namesto z vino in pekla bom z medom, namesto s sladkorjem.

Cvetlični med

Eva Kržišnik

dr. dent. med.

Super izdelki, paleta različnih okusov, čudovita celostna podoba, zaradi česar so krasno in uporabno praznično darilo, Markovo znanje, skrbnost in entuziazem, ki poskrbijo za vrhunske sestavine in širjenje palete izdelkov/ponudbe je le nekaj razlogov, da se vedno znova z veseljem vračamo. Z letošnjim Apivitalom pa nekaj še prav posebej za mojega moža, navdušenega športnika, da preko zime ne bo težav z odpornostjo:) In še lep spomin ali pa morda ideja za tiste, ki bi želeli podariti svatom na poroki nekaj lepega in uporabnega - midva sva jim v zahvalo podarila kozarček Markovega medu:)

E-novice

Pošljite povpraševanje

Izpolnite obrazec za povpraševanje in nam pišite v zvezi s produkti, ki vas zanimajo.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Opozorilo: Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Uradni podatki

Jože Ferenčak s.p.
Cesta bratov Cerjakov 26
8250 Brežice
ID za DDV: SI68102917

Stopite v stik

Čebelarstvo Ferenčak

Modri

Cert ID: 0025/00025

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Jože Ferenčak s.p.
Matična številka: 6755526000